• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Районний етап гри «Сокіл» («Джура»)-2017» пройшов у Решетилівці

Районний етап гри «Сокіл» («Джура»)-2017» пройшов у Решетилівці

2017-05-09

/Files/images/Переможці та призери Сокіл (Джура)-2017.JPG Учасники районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)-2017» (смт.Решетилівка, 05 травня 2017 року)
Районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») за сприяння Решетилівської районної організації Товариства сприяння обороні України провели працівники Решетилівського районного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді з 04 по 05 травня 2017 року в селищі Решетилівка.
До участі у грі зголосилися 3 рої: «Рій імені Богдана Хмельницького» (Демидівська ЗОШ), «Сокіл» (Покровська ЗОШ) та «Гайдамаки» (Решетилівська гімназія).
На урочистому відкритті, що пройшло в Решетилівській гімназії ім.І.Л.Олійника, до учасників гри звернулися начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації В.Г.Зінченко, учасник АТО майор Ю.В.Кисельов та директор районного центру туризму і краєзнавства О.В.Карамушка.
Після урочистого представлення козацьких роїв, виконання Державного гімну та козацького маршу джури вправлялися у першому випробуванні – змаганнях «Впоряд», що полягали у показі стройових прийомів, які кожен рій виконував самостійно за командами власного ройового. Найкращими у муштрованому впоряді стали покровські козаки.
Продовженням гри стали змагання у стрільбі з пневматичної гвинтівки. Найточніше «відстрілялися» джури з Решетилівської гімназії. В індивідуальному заліку найкращим стрільцем став Нестерчук Сергій (Демидівська ЗОШ), друге і третє місце посіли Лісова Анна (Решетилівська гімназія) та Мицяк Антон (Покровська ЗОШ).
Захоплюючими і повними спортивного азарту стали силові змагання «Перетягування линви», в яких перемогли демидівські джури.
У змаганнях «Рятівник» найкваліфікованішу долікарську допомогу змогли надати представники покровського рою «Сокіл».
У трьох випробуваннях, а саме у конкурсі звітів про виконання завдань під гаслом «Добре діло», в інтелектуальному конкурсі-грі «Відун» та у представленні творчо-мистецького звіту рою «Ватра «У колі друзів» перемогли «Гайдамаки».
Наступного дня випробування продовжилися у лісовій та парковій зонах стадіону «Колос».
У комплексній командній грі «Пластун» перемогли джури з покровського «Сокола», а на козацькій «Туристсько–спортивній смузі перешкод» сильнішими виявилися козаки і козачки «Рою імені Богдана Хмельницького».
За загальними підсумками випробувань перемогу здобув козацький рій «Гайдамаки» Решетилівської гімназії (ройова Анна Лісова, виховники І.О.Гмиря, П.О.Мосієнко), друге місце посів рій «Сокіл» Покровської ЗОШ (ройовий Олег Дубовик, виховники Є.В.Зимогляд, В.І.Бабир) третє місце отримав «Рій імені Богдана Хмельницького» (ройовий Артур Поступаленко, виховники Р.В.Коляка, В.М.Стешенко).
Світлини з районного етапу гри дивіться у ФОТОАЛЬБОМІ (автор фото Євгеній Зимогляд).
Ігор Купенко, методист Решетилівського районного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді
Кiлькiсть переглядiв: 296

Коментарi