• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Районне методичне об’єднання вчителів географії відбулося 27 вересня у Всесвітній День туризму на базі Шевченківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Решетилівського району

Районне методичне об’єднання вчителів географії відбулося 27 вересня у Всесвітній День туризму на базі Шевченківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Решетилівського району

2013-10-01

/Files/images/Учасники методобєднання географів.JPG Учасники районного методичного об'єднання вчителів географії біля приміщення Шевченківської ЗОШ І-ІІІ ступенів (27 вересня 2013 року)
Одним із найефективніших засобів формування здорового способу життя, розширення кругозору дітей та юнацтва, виховання моральних якостей молодого покоління є туристсько-краєзнавча робота. У навчальних закладах України накопичено чималий досвід організації різноманітних заходів туристсько-краєзнавчого напряму. З метою активізації цієї роботи Міністерство освіти і науки рекомендує щороку проводити в навчальних закладах День туризму.
З року в рік зростає кількість мандруючих людей. Мандрують діти, молодь, дорослі, люди похилого віку. Мандрують літаками, автомобілями, потягами, на велосипедах, байдарках, плотах, пішки. Можна говорити про своєрідну «туристську революцію». Сьогодні туризм визначають як «феномен ХХІ століття», що став невід’ємною складовою життя більшості людей світу й одним з провідних напрямків соціально-економічного розвитку.
У Всесвітній День туризму, 27 вересня в Шевченківській школі відбулося виїзне засідання районної предметної методичної комісії вчителів географії. Тема зібрання «Використання краєзнавчого принципу у формуванні соціальної та здоров’язберігаючої компетентності вчителя географії».
Учасники методоб’єднання на початку роботи ознайомилися з експозицією меморіального музею академіка В.О.Пащенка. У ході семінару перед вчителями географії виступив методист Решетилівського центру туризму і краєзнавства Купенко І.А. з питанням «Новітні орієнтири та перспективні напрями туристсько-краєзнавчої роботи в сучасній школі». Досвідом з організації проведення пішохідних походів по Кримських горах та Українських Карпатах поділився вчитель географії Демидівської школи Кисельов Ю.В., а про методику проведення Дня туризму в школі розповів вчитель географії Шевченківської школи Кисельов В.Ю. Після проведення теоретичних питань на території паркової зони школи було проведено практичне заняття у формі змагань з пішохідного туризму серед вихованців гуртка «Пішохідний туризм» Решетилівського РЦТКум на дистанції «Смуга перешкод». Переможців та призерів нагородили солодкими призами.
На завершення роботи зібрання завідуюча районним методичним кабінетом Костогриз А.М. та керівник районної методичної комісії вчителів географії Таранець О.В. підвели підсумки роботи семінару, визначили пріоритетні напрямки роботи вчителів географії на навчальний рік.
Кiлькiсть переглядiв: 225

Коментарi