• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ІІІ-й районний туристський зліт учнівської молоді Решетилівщини пам’яті Василя Маценка

ІІІ-й районний туристський зліт учнівської молоді Решетилівщини пам’яті Василя Маценка

2012-09-18

Команда Жовтневого НВК - переможці ІІІ-го туристського зльоту Команда Жовтневого НВК - переможці ІІІ-го районного туристського зльоту
Коли надходить вересень злотавий
Повільною ходою і, йдучи,
Шовкові пестить вруна і отави
І журавлі гуртуються в ключі,
Вночі люблю дивитися, як креслять
Засинений осінній небосхил
Падучі зорі, — наче сіє тесля
Сріблясту тирсу з-під огнистих пил...
Такими віршованими рядками українського поета Євгена Плужника, який у двадцятих роках минулого століття працював на Решетилівщині, розпочала урочисту лінійку відкриття ІІІ-го районного туристського зльоту учнівської молоді пам’яті Василя Григоровича Маценка, ведуча Яна Піщанська.
Традиційно працівники районного центру туризму і краєзнавства проводили зліт на батьківщині Василя Григоровича, в селі Фрунзівка. Тут, у його улюбленому сосновому бору з 14 по 17 вересня 2012 року тривала захоплювальна і запекла боротьба між представниками 11 шкільних туристських команд у змаганнях з техніки пішохідного туризму, спортивного орієнтування та конкурсах.
Виконати насичену програму зльоту було непросто і суддівській колегії і учасникам турніру. Проте тихий осінній дощ не став завадою для визначення кращих туристів Решетилівщини.
Переможцями в особистих змаганнях з техніки пішохідного туризму на місцевості, що відбулися у суботу, стали Йова Владислав та Кучук Валентина, а призерами – Поправка Максим, Федій Інна, Антонець Сергій та Тимбур Олена (всі представники команди Жовтневого НВК).
Команда Жовтневого НВК здобула перемогу і наступного дня у командних змаганнях на дистанції «Смуга перешкод», випередивши шевченківських та демидівських туристів.
Завершальним етапом туристського зльоту стали особисті змагання зі спортивного орієнтування у заданому напрямку, які проходили в неділю і внесли інтригу в боротьбу.
Найкраще зорієнтувались у Фрунзівському лісі і здобули золоті медалі Шоптенко Валентина (Пащенківська ЗОШ) та Йова Владислав (Жовтневий НВК). Володарями срібних нагород змагань з орієнтування стали Антонець Сергій та Кучук Валентина (Жовтневий НВК), а «бронзу» взяли Зоп Костянтин і Пащенко Оксана (Шевченківська ЗОШ).
У загальному заліку по спортивній і конкурсній програмах зльоту впевнену перемогу здобула найсильніша туристська команда Решетилівщини – команда Жовтневого НВК (керівники Зимогляд Є.В., Хоружа Т.С.).
Друге місце у спортивній та третє у конкурсній частинах програми посіли шевченківські туристи (керівники – Тернієвська Н.І., Кисельов В.Ю.).
Третіми у спортивній програмі були демидівські туристи (керівники – Кисельов Ю.В., Стешенко В.М.), а у конкурсній програмі – команда Друголиманської школи (керівники Калініченко С.Г., Артюх О.І.).
Переможці та призери у загальному та особистому заліку нагороджені грамотами відділу освіти, кубками, медалями та цінними призами.
Фото з ІІІ-го туристського зльоту дивіться у фотоальбомі групи Решетилівський центр туризму за посиланням: http://vk.com/album-49290287_169475303
Ігор Купенко, методист Решетилівського РЦТКум
Кiлькiсть переглядiв: 335

Коментарi